Eerste Kamer: kijk of hypotheekregels soepeler kunnen


hypotheekregels kunnen soepeler
De strenge en nieuwe hypotheekregels worden waarschijnlijk versoepeld. Het kabinet wil gaan onderzoeken of dat mogelijk is. In de Eerste Kamer gaan stemmen op om nieuwe huizenkopers maar de helft van hun hypotheek verplicht te laten aflossen in plaats van het hele bedrag.

Debat

Dat bleek tijdens een debat in de Eerste Kamer, meldt de NOS. Vanaf 1 januari moeten nieuwe huizenkopers meteen beginnen met het aflossen van hun hele hypotheek. Een meerderheid van de Eerste Kamer vreest dat potentiële huizenkopers dan worden afgeschrikt door de hogere woonlasten.


Hypotheek verplicht aflossen

Een meerderheid wil daarom dat huizenbezitters slechts de helft van hun hypotheek verplicht moeten aflossen. Zo zou de woningmarkt gestimuleerd moeten worden.
Minister Blok (Wonen) gaat de versoepeling nu onderzoeken. In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek worden de strenge regels voor nieuwe hypotheken op 1 januari wel gewoon van kracht.

1 opmerking:

  1. 11bet - vntopbet
    11bet. Website. 10Bet. Website. 3. Welcome to planet win 365 our exciting website, Our 1st Class Review Site! ミスティーノ 7.9/10 11bet 7:40 am. Rating: 1.1 · ‎2 votes

    BeantwoordenVerwijderen